Category Archives: Clubblad

65 jarig jubileum en schottoernooi!

Onze vereniging bestaat 65 jaar en dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan!

Op zaterdag 16 juni organiseren wij een schottoernooi en blijven wij daarna gezamenlijk eten.
Met wie denk jij het toernooi te winnen? Met welke (oud)leden kunnen wij deze dag bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje?

Koppelschieten: €5 per koppel
Eten: €10 per persoon

Betalen en meer info bij Jessica of Lotte

ZiggoDome jeugdtoernooi 7 april

Vlug en Vaardig D heeft na vier gewonnen wedstrijden in de voorrondes in de finale gelijkgespeeld 3-3 tegen Swift. Met strafworpen net verloren 2-1. Dus een mooie tweede plaats behaald maar toch wel wat teleurstelling. Mooi evenement georganiseerd door gemeente Amsterdam en samenwerkende korfbalverenigingen. Het nederlandsteam TeamNL gaf een helpende hand met de wedstrijden en de prijsuitreiking en ook een clinic. Mooi voorbeeld en vooruitzicht  voor onze jeugdige korfballers ! Een grote pluim voor de organisatie en bedankt voor alle inzet ! 

 

  
   
    

Vlug en Vaardig 3 – DTS 2 uitslag 17-14

Zaterdag 28 januari speelde het derde thuis tegen DTS Enhuizen 2. De start was niet echt lekker want we kwamen 0-2 achter. Pas na 14 minuten wist Anne het eerste doelpunt van afstand te scoren. Daarna duurde het weer vrij lang voordat Chantal met een doorloopbal 2-4 maakte. Snel gevolgd door met strafworp 3-4 en Rene van afstand 4-4 5 minuten voor rust. Met nog een korte bal van Sander en een afstandschot van Kim gingen we uiteindelijk gelijk met 6-6 de rust in.
Rust konden we beter overslaan want direct na rust drie tegen 6-9. Afstand Rene, doorloop Sander, afstand Kim, halve afstand Paul, bracht ons naar 10-10. Bea zag kans om ons voor het eerste op voorsprong te zetten van afstand maar daarna weer gelijk 11-11. Toen was het Paul met een doorloop en afstand naar 13-11. Gaat het dan toch lukken ? Arjen doorloop naar 14-11. DTS komt terug naar 14-13. Weer Paul 15-13. He daar is Chantal weer met 16-14. Belangrijk. Aan het eind nog een mooi ver afstandschot van Rene om de punten veilig te stellen 17-14. Sportieve wedstrijd en lekker gespeeld en natuurlijk de scheidsrechter Fedor ook hartelijk dank voor het fluiten.
We behouden onze derde plek achter Badhoevedorp en Swift.

Rapid 4 tegen Vlug en Vaardig 3 uitslag 11 – 11

Zaterdag 21 januari speelde het derde in Haarlem tegen Rapid 4 in de Extran sporthal. Ons team was compleet behalve Rene want hij genoot van een lekker weekendje weg ergens op een eiland heel ver weg (Texel) maar was wel nieuwsgierig naar onze verrichtingen. Rob was standby om de heren backup te geven.

Rapid ging voortvarend van start en maakte direct 2-0, daar moesten we even van bijkomen maar gelukkig pakte de tweede aanval het op en werd het 2-1. Daarna was het toch Rapid welke de leiding nam. Bij rust toch 2 punten achter en gedurende de tweede helft zelfs  3 to 4 punten. Aan het einde van de tweede helft kwamen we toch langs zij en werd het 11-11. Met nog een paar spannende minuten te gaan scoorde Anne nog via een afstandschot maar dat werd als verdedigd afgefloten waarna Rapid nog wat kansen kreeg en ook geen doel meer trof. Geen extra tijd en daarmee eindigde de wedstrijd in 11-11. Helaas net niet gewonnen maar met een punt mogen we zeker niet klagen.

Het gevolg op de ranglijst is dat Vlug en Vaardig/KCN nu 3de staat met 7 punten en Rapid 4de staat met 7 punten.

28 januari speelt Vlug en Vaardig/KCN 3 om 15:00 thuis tegen DTS 2 de nummer 5 met 5 punten.

Graag tot ziens in de Weeren want drie is in vorm !