Over ons

Korfbal is een all-round sport waarbij conditie, techniek en teamgeest een belangrijke rol spelen. Een team bestaat uit vier dames en vier heren. Het veld is verdeeld in twee vakken, een aanvalsvak en een verdedigingsvak. In de jongste jeugd bestaan de teams uit vier spelers en wordt éénvakskorfbal gespeeld en wordt er over het hele veld zowel aangevallen als verdedigd. Korfbal is een gemengde sport en dat maakt korfbal zo uniek.

Vlug en Vaardig is samen KCN de enige korfbalclub in Amsterdam Noord. Vlug en Vaardig is op 15 september 1952 opgericht en bestaat inmiddels dus al 60 jaar. Het Vlug en Vaardig veld ligt op Sportpark de Melkweg in Tuindorp Oostzaan. De club beschikt over een grote moderne kantine met vier kleedkamers. Ook liggen er sinds 2010 twee prachtige kunstgrasvelden voor het clubhuis. Tijdens de zaalcompetitie van november tot begin maart speelt Vlug en Vaardig de thuiswedstrijden in Sporthal de Weeren en wordt er getraind in verschillende hallen en gymzalen, waaronder de TOB-hal op Sportpark de Melkweg.
De vaste trainingsavond is de woensdagavond, sommige teams trainen zelfs twee keer in de week. De wedstrijden worden altijd op zaterdag gespeeld.

De club heeft samen met KCN 4 seniorenteams en drie jeugdteams. Ook is er een kangoeroeclub voor kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar en recreantenteam waar ook ouders van jeugdleden mee kunnen trainen.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Op dit moment ligt de focus op ledengroei van jeugd.

Verder wordt er binnen Vlug en Vaardig een hoop georganiseerd. Sinterklaasfeest, nieuwjaarsmaaltijd, (jeugd)kamp en nog veel meer voor de jeugd. Voor de hele vereniging wordt er elk jaar een Afsluitdag en een nieuwjaarsborrel georganiseerd en nog meer activiteiten gedurende het seizoen.

Ben je tussen de 3 en 13 jaar oud en wil je een keertje mee trainen stuur dan een e-mail naar de jeugdcommissie jeugdcommissie@vlugenvaardig.nl

Voor overige vragen stuur dan een e-mail naar Jessica van der Vecht servicedesk@vlugenvaardig.nl