Even voorstellen…

Na een tijdje radio stilte, gaan we weer beginnen met de voorstelronde..

Naam: Ellen van der Vecht
Team: geen, trouwe supporter

Even ter info, mag dit stukje op de social media van VenV, de site en in de nieuwsbrief geplaatst worden?
Ja

Ellen, stel je zelf even voor, hoe oud ben je? Waar kom je vandaan?
Op 3 oktober dit jaar ben ik 60 geworden, tot mijn 21e heb ik in Amsterdam Noord gewoond, met uitzondering van mijn 3e tot 7e jaar. Daarna zijn Paul en ik naar Purmerend verhuisd waar wij nog steeds wonen.

Wat doe je buiten de tijd dat je je kinderen en man aan het supporten bent tijdens de wedstrijden, werk/hobby’s?
Ik werk bij het ROC van Amsterdam op MBO College Airport in Hoofddorp.
Ik ben leerwerkcoach voor MBO niveau 1 studenten. Ik help studenten met het zoeken van een stage, ga mee met sollicitatie gesprekken, neem praktijkexamens af en help ze op weg naar passend werk. Dat is een kleine greep uit mijn werkzaamheden.
Een fijne, maar intensieve baan waar ik heel veel voldoening uithaal en ben er heel trots op als ik zie wat een student aan groei doormaakt!
Mijn grootste hobby is mijn lieve kleinzoon Raf, waar ik dan ook 1x per week op mag passen.
Daarnaast doe ik aan aquarobics en slenderen om mijn conditie op peil te houden. Ik reis graag, en wandelen en fietsen vind ik leuk.

Hoelang heb je zelf gekorfbald? En waarom ben je toen ter tijd gestopt?
Ik weet niet meer precies hoe oud ik was toen ik met korfbal begon, maar ik zat nog op de lagere school. Ook op welke leeftijd ik ben gestopt weet ik ook niet meer precies, ik denk zo rond mijn 38e. Vanwege artrose in mijn enkels was ik genoodzaakt om te stoppen helaas.
Ik heb veel functies binnen de vereniging bekleed, ik heb in de PPC, pers en propaganda commissie gezeten, ben bestuurslid geweest, heb de contributie administratie gedaan en ben ruim 30 jaar wedstrijdsecretaresse geweest.

Wat maakt het korfballen in jouw ogen een leuk spelletje?
Wat korfbal een leuk spelletje maakt is in ieder geval dat het een gemengde sport is en dat je creatief en behendig moet zijn.
De gezelligheid en plezier die wij vroeger hadden, met 12-talavonden, disco avonden ook bij andere verenigingen, het gezamenlijk verzamelen bij een van de spelers thuis voorafgaand aan uitwedstrijden met koffie/thee en koek van ‘t Stoepje van de markt vond ik altijd geweldig. Hierdoor had je als team een heel hechte band en ontstonden er veel intensieve vriendschappen.
De tijden zijn veranderd en tegenwoordig is dat toch niet meer zo intensief bij de teams, wat ik heel jammer vind.

Er zijn de laatste jaren veel veranderingen geweest, qua materiaal maar ook qua regels wat vond je vroeger beter?
Veranderingen in spelregels en materiaal horen er bij, van onze rieten mandjes naar de kunststoffen manden, van 3 vakken naar 2 etc etc het zijn ontwikkelingen die het spel wel ten goede komen.
Zelf vond ik het spel in het middenvak wel erg leuk.

Geef een reactie