Vlug & Vaardig B1 speelt gelijk

Zaterdag 3 December moest de B1 spelen tegen de koploper van dat moment DKV (IJ) B2. Onze B1 zit in een rare poule, namelijk met maar 4 tegenstanders. Waardoor ze in de zaalcompetitie in plaats van een thuis en een uitwedstrijd tegen dezelfde tegenstander, maar liefst 3 keer tegen elkaar spelen. Hierin heeft de KNKV bepaald tegen welke tegenstander 2x uit en 2x thuis wordt gespeeld.

Zo werden de eerste 2 wedstrijden van deze competitie tegen DTS B1 gespeeld, waarbij thuis werd gewonnen en uit werd verloren.

Tegen DKV (IJ) B2 werd in de aanval begonnen met Lauren, Mika, Lucas en Geraldo en in de verdediging werd begonnen met Isabel, Stan, Dennis en Frank.

De wedstrijd werd goed begonnen door Vlug en Vaardig, het sterke eerste aanvals vak speelde goed en kwam tot goede aanvallen. Al snel stond er een 1-0 voorsprong op het scorebord. Helaas wist DKV ook al snel de gelijkmaker te scoren. Dus werd er gewisseld van functie. Het tweede aanvals vak had wat meer moeite met het opzetten van goede aanvallen, Dennis had een goede verdediger waardoor hij moeilijk vrij kwam en het werd iets te statisch. DKV nam brutaal de leiding over en kwam op een 1-2 voorsprong. Gelukkig wist Vlug en Vaardig de gelijkmaker te scoren. Met een mooie doorloopbal van Lauren nam Vlug en Vaardig weer de leiding. Vlak voor rust wist DKV nog een keer te scoren waardoor we met 3-3 gingen rusten.

In de tweede helft werd Stan gewisseld en kwam Eric in het veld. Na rust had vlug en vaardig een sterke fase, door 2 schitterende doelpunten van Dennis (waarvan 1 vrije bal) was er een gat geslagen van 2 doelpunten. Helaas stond het verdedigend niet zo goed, waardoor DKV alweer snel het gat gedicht had en zo weer gelijk kwam op 5-5. In de slotfase scoorde DKV de 5-6 en keken we weer tegen een achterstand aan. Frank bracht met een mooi afstandsschot de stand weer gelijk naar 6-6. In de allerlaatste aanval van Vlug en Vaardig waren er zelfs nog goede mogelijkheden om toch nog de winst binnen te halen, maar helaas werd er niet meer gescoord.

Eindstand: 6-6