Vlug & Vaardig 1 wint van Thor (H)

Vlug & Vaardig/KCN 1- Thor (H) 1 – 3 December

Afgelopen zaterdag moest ons eerste weer aantreden voor een korfbalwedstrijd in onze eigen sporthal de Weeren. Na drie eerdere overwinningen in de zaal was dit voor Vlug & Vaardig de eerste echte test omdat deze tegenstander en Badhoevedorp volgende week zaterdag allebei zwaarder worden gerekend dan de ploegen waar we al tegen gespeeld hadden. Vlug & Vaardig had vorige week een nipte overwinning geboekt bij Hebbes in Utrecht en Thor had met 10-20 verloren bij Badhoevedorp.

De wedstrijd begon en Vlug & Vaardig 1 begon de aanval op zoek naar meteen een doelpunt, dit doelpunt bleef uit en de Thor scoorde aan de andere kant de 0-1. Door een vrije bal van Vincent werd er al weer vrij snel weer gelijk gemaakt door ons. Thor scoorde twee keer waardoor Vlug & Vaardig met 1-3 achter kwam te staan. Door een doorloopbal van Vincent kwam Vlug & Vaardig terug tot 2-3. Thor scoorde vervolgens drie doelpunten achter elkaar waardoor de stand opliep naar 2-6. Door een vrije bal van Vincent, een goal van Thor en een vrije bal van Imar was de ruststand 4-7.

Na wat dingen besproken te hebben in de rust begonnen we aan de tweede helft. Vlak na rust komen we terug tot 6-7 door afstandsschoten van Jessica en Vincent. Thor wist desondanks weer een doelpunt uit te lopen waardoor het 6-8 stond. Vlug & Vaardig ging op zoek naar de gelijkmaker en door een strafworp van Imar, een afstandsschot van Imar en een doorloopbal van Vincent kwam Vlug & Vaardig voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong: 9-8.

Thor liet het hier niet bij zitten en maakte de 9-9 en vlak daarna de 9-10. Vlug & Vaardig moest daardoor weer aan de bak en kwam door een goal van Imar en twee goals van Vincent weer op een voorsprong: 12-10. Thor maakte de wedstrijd nog spannend door een goal terug te komen tot 12-11, waarna Imar met een afstandsschot het verschil weer tot twee punten bracht: 13-11. Thor kwam nog een doelpunt terug tot 13-12, maar Vlug & Vaardig wint deze wedstrijd uiteindelijk met 13-12.

De eerste helft wilden de doelpunten niet vallen en werd er af toe slordig gespeeld. Na de rust vind ik dat we ons terug geknokt hebben met het hele team waardoor we deze wedstrijd toch nog hebben gewonnen. Volgende week mag Vlug & Vaardig 1 proberen om de ongeslagen status vast te houden. Dan speelt het een thuiswedstrijd in sporthal Ookmeer tegen medekoploper Badhoevedorp.