Vlug & Vaardig 2 boekt een belangrijke overwinning

Zaterdag 7 januari stond de eerste speelronde van het nieuwe jaar op het programma. Het tweede van V&V trad aan tegen OVVO/De Kroon 5. De resultaten van de afgelopen wedstrijden waren niet wat wij er van verwacht hadden, maar een nieuw jaar betekent ook een nieuw begin! Vlug en Vaardig staat op de laatste plaats, gedeeld met OVVO in punten, maar alle ploegen liggen zo dicht bij elkaar qua punten dus een overwinning is noodzakelijk om zicht te houden op de bovenste plekken.

De opstelling werd wat gewijzigd, aangezien Marike bij het eerste moest invallen. Michelle was bereid om mee te spelen, waar wij uiteraard erg blij mee waren! Vlug en Vaardig startte uitstekend en kwam op een 2-0 voorsprong dankzij twee afstandschoten van Janneke. Wij zetten de goede start voort en bouwden de voorsprong uit tot 4-0, door onder andere een mooie doorloopbal van Theo. OVVO deed daarna wat terug en kwam op 4-1. Vlug en Vaardig zette nog een tandje bij en kwam op een 6-1 voorsprong. Een goed begin van de wedstrijd en wij zouden dit moeten doorzetten. Helaas gebeurde dit niet en kwam OVVO terug tot 6-5. Mark maakte vlak voor rust een belangrijk doelpunt en daarmee eindigde de eerste helft in 7-5, in het voordeel van Vlug en Vaardig.
Onze invalcoach Wim gaf in de rust nog de laatste tips en wij startten vol goede moed aan de tweede helft. Dat wierp zijn vruchten af en Tomas scoorde na een mooie aanval de 8-5.
Helaas zakte het spel van Vlug & Vaardig daarna weer in en kwam OVVO terug tot 8-8. Vanaf dat moment ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de teams om de beurt scoorden. Vlak voor tijd konden wij toch nog een gaatje van twee doelpunten slaan en stond het 12-10. OVVO maakte vrij snel daarna 12-11. Daarna kwamen Riccardo en Bea in het veld om zo de wedstrijd uit te spelen. Dat bleek een gouden wissel te zijn, want Riccardo maakte vlak voor het einde de 13-11! De wedstrijd speelden wij goed uit en eindigde in 13-12.

Eindelijk weer eens een overwinning voor het tweede. Een wedstrijd die niet zo spannend had moeten worden, maar gelukkig trokken wij aan het langste eind. Invallers en invalcoach bedankt! Een goed begin van het nieuwe jaar wat we de komende weken gaan voortzetten!

Het tweede zal vanaf nu ook verslagen schrijven dus hierbij de eerste. Voor de volgende wedstrijd geef ik de pen door aan Melle.