Verslag Amsterdamse schotcompetitie 2018!

Finale Amsterdamse Schotcompetitie succesvol verlopen!

 

Zondag 11 maart was de Blauw-Withal het decor van  de 3e editie van de finale van de Amsterdamse Schotcompetitie. Alle clubwinnaars mochten hun schutterskwaliteiten tonen in de rust van de (reserve) Korfballeague wedstrijden tussen de selectieteams van AKC Blauw – Wit en Fortuna/ Delta Logistiek uit Delft.

 

De Amsterdamse Schotcompetitie is bedoeld voor jeugdleden van de F tot en met de B, waarbij de kinderen individueel in 1 minuut zoveel mogelijk doelpunten proberen te maken.

Om in de finale te komen hadden de deelnemers de Schotcompetitie bij hun eigen vereniging gewonnen. Iedere vereniging was verantwoordelijk voor de organisatie van hun eigen toernooi.

 

In de rust van de reserve Korfballeaguewedstrijd tussen AKC Blauw – Wit 2 en Fortuna/ Delta Logistiek 2 waren de F en E kinderen aan de beurt.

Bij de F jeugd kwam Liibaan Tijhuis van AKC Blauw – Wit als winnaar uit de bus en bij de E jeugd was Yassin Tijhuis, ook  van AKC Blauw – Wit de winnaar. Feest bij de familie Tijhuis dus.

 

In de rust van de Korfballeaguewedstrijd tussen de beide hoofdmachten van AKC Blauw – Wit en Fortuna/ Delta Logistiek waren de D, C en B spelers aan de beurt.

De zaal was inmiddels flink volgestroomd, wat wellicht extra spanning meebracht bij de deelnemers.

De winnaar bij de D’s was Jamie Leenhouts van AKC Rohda, hij won  al een eerdere editie. Een erkend schutter dus! Bij de C’s kwam Feije Verhoef van AW.DTV als winnares uit de bus, ook zij heeft al een eerdere editie gewonnen! Tenslotte kwam bij de B’s de winnaar van ASV Swift, haar naam is Sophie Bouquet.

Winnaars van harte gefeliciteerd!

 

Alle deelnemers aan de finale hebben een goodiebag met inhoud gekregen en daarnaast 2 kaartjes voor de grote Korfballeaguefinale op 7 april a.s. in de Ziggo Dome. Voor de uiteindelijke winnaars was er daarnaast nog een mooie beker beschikbaar!

 

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement, waarbij er voor de finalisten een mooi podium werd gecreëerd om hun kunsten te vertonen. Daarnaast konden de finalisten ook eens een wedstrijd op topniveau meemaken.

Het evenement staat in het teken van het onder de aandacht brengen van de grote Korfballeaguefinale in de Ziggo Dome. We hopen veel Amsterdamse kinderen daar terug te zien en ook bij the Korfball Experience op het plein voor de Ziggo Dome op 7 april a.s.

 

Volgend jaar volgt hopelijk de 4e editie!

 

Namens de organisatie,

Casper Boom

dav

dav

Geef een reactie