Haarlemse korfbalweek

Vlug en Vaardig doet mee aan de Haarlemse korfbalweek

De Haarlemse korfbalweek (HKW) is een mooie sporttraditie in onze regio die dit jaar voor de 15de keer georganiseerd wordt. Als laatste voorbereiding op het zaalseizoen strijden de senioren en junioren van de regionale korfbalclubs om de felbegeerde HKW beker en de andere klassementen. De sportieve en gezellige korfbalweek vindt plaats van 31 oktober t/m 4 november in het Kennemersportcentrum. Het zijn altijd vijf dagen vol sportieve en gezellige korfbalmomenten die goed bezocht worden.

De aanmeldingen uit de regio zijn binnen en het wordt een goed bezet toernooi. Bij de korfbalweek wordt na de eerste helft van de veldcompetitie zichtbaar hoever de korfbalverenigingen in hun zaalambities staan. Aurora was gedegradeerd naar de vierde klasse en wil zich terug knokken naar de derde. Haarlem stormt vol ambitie de tweede klasse in maar moet het wel gaan waarmaken. Rapid heeft juist een stapje teruggedaan naar de tweede klasse maar kijkt nu weer omhoog. En Oosterkwartier heeft vorige jaar net de promotie gemist maar gaat weer voor een plaats in de derde klasse.

Zaterdagmiddag 4 november zal tevens een activiteit worden georganiseerd voor kinderen van 3 t/m 5 jaar, om ze kennis te laten maken met korfbal. Tevens een mooie gelegenheid om als ouder het korfbalspel op hoog niveau te aanschouwen.
Alle actuele informatie over de korfbalweek en het programma is te vinden op http://www.haarlemsekorfbalweek.nl/.

De Haarlemse korfbalweek is een van de initiatieven van Stichting Korfbal Haarlem. Een uniek samenwerkingsverband van de Haarlemse korfbalverenigingen om de mooie korfbalsport in de Spaarnestad verder uit te bouwen en te promoten.

Vlug en Vaardig speelt op woensdag 1 november om 20:00u en 21:00u en vrijdag 3 november om 19:00u wedstrijden.

Geef een reactie