Schotcompetitie Vlug en Vaardig

Op zaterdag 8 april is de finale om het Nederlands Kampioenschap Zaalkorfbal in de Ziggo Dome in Amsterdam. Om de Amsterdamse korfbaljeugd ook warm te krijgen voor het evenement wordt er een Amsterdamse Schotcompetitie gehouden door alle clubs voor alle F-jes tot en met de B’s.

 

Wat houdt het in?

Alle verenigingen organiseren zelf een schotcompetitie, waarbij er van elke leeftijdscategorie 1 winnaar komt, die de vereniging mag vertegenwoordigen in de Amsterdamse finale! Deze finale zal voor F, E en D op zaterdag 11 Maart plaatsvinden in de Blauw – Wit hal in de rust van de wedstrijd van Blauw-Wit 2 – TOP 2.

De finale van de B en C zal op zaterdag 11 maart plaatsvinden in de Blauw – Wit hal in de rust van Blauw-Wit 1 – TOP1.

Alle kinderen mogen 1 minuut schieten op de korf en proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het kind met de meeste doelpunten wint, heel simpel. Is er een gelijkspel, dan wordt er een halve minuut verlengd.

F en E kinderen schieten van 3 meter, D, C en B van 5 meter. Sommige kinderen spelen in een andere leeftijdscategorie dan hun daadwerkelijke leeftijd. Je doet mee in de categorie waar je ook de wedstrijden in speelt.

 

Op woensdag 15 Februari van 18.45 – 19.30 uur in Damstede zullen bij Vlug en Vaardig de echte wedstrijd plaatsvinden en wordt er dus duidelijk wie de beste schutter per leeftijdscategorie bij Vlug en Vaardig is. Dit wordt tijdens de training gedaan, je kan tijdens de trainingen ervoor alvast een aantal keer oefenen.

 

De winnaars winnen 2 vrijkaartjes voor de korfbalfinale in de Ziggo Dome en mogen dus Vlug en Vaardig vertegenwoordigen en worden wellicht de beste schutters van Amsterdam!

winnaars schotcompetitie V&V 2016

De winnaars van de schotcompetitie in 2016

Geef een reactie