Vlug & Vaardig/KCN 1 – SEV, 19 november

Op een druilerige zaterdagmiddag mocht Vlug & Vaardig 1 het opnemen tegen SEV 1 in sporthal De Weeren. Voor Vlug & Vaardig was dit de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen, na de week daarvoor uit gewonnen te hebben van Sporting Andijk. SEV had de eerste wedstrijd, tegen Badhoevedorp, verloren. Beide ploegen kenden elkaar inmiddels al behoorlijk goed vanwege de vele wedstrijden die zij al tegen elkaar gespeeld hadden.

De wedstrijd begon en Vlug & Vaardig ging direct vol in de strijd, zoekende naar mogelijkheden. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong na 9 minuten spelen, welke snel uitgebouwd werd door het andere aanvalsvak naar 4-0. Na een kwartier spelen maakte SEV dan toch ook een doelpunt middels een schot van afstand. Vlug & Vaardig liet zich echter niet van de wijs brengen en bracht het verschil weer op 4, door een afstandsschot van Vincent. Het thuisspelende team wist SEV in de eerste helft op een achterstand te houden, maar de voorsprong werd niet groter. De ruststand was 8 – 5 en winst was zeker nog niet veiliggesteld. In de tweede helft scoorde Vlug & Vaardig na 1 minuut alweer. Helaas scoorde SEV daarna uit een strafworp, maar het verschil werd na een mooie lange aanval weer 4 doelpunten, door een kort schot van Cor. Hierna leek het verzet van SEV definitief gebroken en kon Vlug & Vaardig uitlopen naar een stand van 14 – 7. In de tussentijd mocht Mark na een lange afwezigheid weer aantreden in het 1e, dit vanwege een blessure bij Vincent door een harde botsing met zijn directe tegenstander. In de laatste minuten wist SEV door wat slordigheden van Vlug & Vaardig nog twee keer te scoren, maar de winst ging natuurlijk naar Vlug & Vaardig met een eindstand van 15 – 9.

Volgende week mag Vlug & Vaardig 1 op bezoek bij de studentenvereniging Hebbes in Utrecht en ook daar zal weer een verslag van worden geschreven. Ik geef daarvoor, op aanraden van onze aanvoerster, de pen door aan Imar!