Vlug en Vaardig wint eerste wedstrijd van het seizoen!

Afgelopen weekend stond de eerste competitie wedstrijd op het programma voor het eerste team van Vlug & Vaardig. Na een rommelige voorbereiding en veel blessures stond er een wedstrijd tegen het, voor de Amsterdammers onbekende, De Eemvogels uit Soest op het programma. Met flink wat nieuwe gezichten in de hoofdmacht, gaat Vlug & Vaardig ook dit jaar weer op jacht naar het kampioenschap in de 4e klasse.

Vlug & Vaardig begon scherp aan de wedstrijd en kwam dankzij twee snelle doelpunten van Vincent op een 2 – 0 voorsprong. Vlug & Vaardig vergat het gat in de score verder te vergroten door het missen van kansen en te slap verdedigen. Hierdoor konden de Eemvogels nog goed bij blijven en werd er gerust met een 8-6 voorsprong.
De 2e helft kwam moeizaam op gang voor Vlug & Vaardig, het aanvalsvak kwam niet tot scoren, waardoor het verdedigingsvak lange tijd onder druk stond. Na 10 min in de 2e helft hadden De Eemvogels de scoren dan ook weer gelijk getrokken tot 8-8. Vanaf dat moment ging het gelijk op. Bij een 11-12 stand keek Vlug & Vaardig zelfs tegen de eerste achterstand van de wedstrijd aan, maar dankzij een mooie uitgespeelde aanval over verschillende schijven en uiteindelijk afgemaakt door Kevin werd de stand weer gelijk getrokken tot 12-12. Met nog 3 minuten te spelen was de stand in evenwicht, 14-14. Vlug & Vaardig eindigde de wedstrijd met een strafworp, die werd benut door Vincent. Vlug & Vaardig 1 wint van de Eemvogels in een spannend duel met 15-14. De eerste 2 punten van het veldseizoen zijn daarmee binnen!

Doelpunten: Vincent 6, Annina 3, Kevin 2, Marike 1, Janneke 1, Tomas 1, Riccardo 1