Finale Amsterdamse Schotcompetitie F, E en D pupillen succesvol verlopen

Finale Amsterdamse Schotcompetitie F, E en D pupillen succesvol verlopen

Zondag 6 maart was het zover. De finale van de Amsterdamse Schotcompetitie voor F, E en D pupillen. In de rust van de wedstrijd AKC Blauw – Wit – Fortuna/ Delta Logistiek. In een bomvolle sporthal mochten de kinderen hun schotkunsten vertonen en de eer van hun eigen vereniging hoog houden!

Voorafgaand aan deze finale had iedere vereniging intern een eigen schotcompetitie gehouden per leeftijdscategorie. De winnaars van iedere vereniging mochten dus op de finaledag nogmaals 1 minuut lang op de korf schieten en proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken.

Naast de finalisten hadden ook veel teamgenoten, ouders, trotse clubgenoten de weg naar de Blauw – Withal gevonden, waarbij om 15:30 de Korfballeaguewedstrijd startte tussen AKC Blauw – Wit – Fortuna/ Delta Logistiek. Toen de rust eenmaal aanbrak werd er snel gehandeld en stonden er binnen no time korven klaar op de vloer. De reservespelers van AKC Blauw – Wit waren de afvangers en aangevers en telden de doelpunten.

Één voor één werden de kinderen omgeroepen door de omroepster van dienst en onder luid applaus werden de kinderen ontvangen. Als eerste waren de F-jes aan de beurt. Olivia Stoffelsen van Oranje Nassau werd met 8 doelpunten in 1 minuut de winnares. Bij de E-tjes was Jamie Leenhouts van Rohda met 13 doelpunten de sterkste, bij de D-tjes ging Feije Verhoef f van AW.DTV er met de winst vandoor door 14 doelpunten in 1 minuut te scoren.

De drie winnaars kregen allemaal een mooie beker en daarnaast 2 vrijkaartjes voor de finale van de Ziggo Dome finale op 16 april. De andere finalisten hebben ook 2 vrijkaartjes voor de Ziggo Dome finale gekregen en zijn daarnaast een mooie ervaring rijker.

Voor veel kinderen, maar ook ouders en andere belangstellenden was dit wellicht de eerste ervaring met topkorfbal en we hopen dat dat een geweldige indruk heeft achter gelaten en dat dit voor de kinderen een goede stimulans is om heel lang met plezier te blijven korfballen!

De organisatie kijkt tevreden terug op deze finale en hoopt dat de finale bij AW.DTV voor de C en B aspiranten net zo succesvol zal verlopen. Deze finale vindt zaterdag 12 maart plaats in de rust van de wedstrijd AW.DTV – PKC/ SWK Groep.  Aanvang wedstrijd is 20:00 uur in de Gaasperdamhal!

Dit was de eerste gezamenlijke activiteit die door de Amsterdamse verenigingen gezamenlijk is georganiseerd in samenwerking met de combinatiefunctionarissen korfbal van Sportservice Amsterdam.

Geef een reactie