Amsterdamse schotcompetitie

Op zaterdag 16 april is de finale om het Nederlands Kampioenschap Zaalkorfbal voor het eerst in de Ziggo Dome in Amsterdam. Uiteraard hopen we dat een Amsterdamse club daar ook mag schitteren! Om de Amsterdamse korfbaljeugd ook warm te krijgen voor het evenement wordt er een Amsterdamse Schotcompetitie gehouden door alle clubs voor alle F-jes tot en met de B’s.

Wat houdt het in?

Alle verenigingen organiseren zelf een schotcompetitie, waarbij er van elke leeftijdscategorie 1 winnaar komt, die de vereniging mag vertegenwoordigen in de Amsterdamse finale! Deze finale zal voor F, E en D op zondag 6 maart plaatsvinden in de Blauw – Wit hal in de rust van de wedstrijd van het eerste tegen Fortuna/ Delta Logistiek.

De finale van de B en C zal op zaterdagavond 12 maart plaatsvinden in de rust van de wedstrijd AW.DTV tegen PKC/ SWKgroep.

Alle kinderen mogen 1 minuut schieten op de korf en proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het kind met de meeste doelpunten wint, heel simpel. Is er een gelijkspel, dan wordt er een halve minuut verlengd.

Tijdens de gewone trainingen zal hier aandacht aan worden geschenkt, zodat het bekend is bij de kinderen en ze er een beetje op voorbereid zijn. In de training wordt al even goed oefenen op 1 minuut schieten op de korf met iemand die de bal afvangt en weer aanpasst. Het is aan te raden dat iemand aanpasst die de bal snel kan aanpassen (een trainer, begeleider)

F en E kinderen schieten van 3 meter, D, C en B van 5 meter. Sommige kinderen spelen in een andere leeftijdscategorie dan hun daadwerkelijke leeftijd. Je doet mee in de categorie waar je ook de wedstrijden in speelt.

De echte wedstrijd zal plaatsvinden tijdens de rust van het eerste of tweede en dan wordt er dus duidelijk wie de beste schutter per leeftijdscategorie bij Vlug en Vaardig is. Een exact rooster volgt nog voor deze wedstrijd.

De winnaars krijgen een erg leuke prijs en mogen dus Vlug en Vaardig vertegenwoordigen en worden wellicht de beste schutters van Amsterdam!

We hopen op jullie medewerking!

Groet,

De Jeugdcommissie

 

!!!!Bekijk hier de flyer: flyer schotcompetitie !!!!

Geef een reactie