Vlug en Vaardig wint van Hebbes

Op een koude zaterdagmiddag moest Vlug en Vaardig 1 een uitwedstrijd in Utrecht tegen Hebbes spelen. Na een voorbespreking waarin Paul aangaf wat belangrijk was om op te letten gingen we vol goede moed van start.

De start was echter te slap waardoor we na 7 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken. Gelukkig herpakte V&V zich en maakte we na 4 minuten de 2-1 en 2-2. Hierna begon het wat beter te draaien maar bleef Hebbes ook in staat om bij te blijven. Tot 6-6 bleef het vrij gelijk opgaan waarbij Monique en Jasmijn een belangrijk aandeel hadden om deze gelijke stand te bereiken door beide een goed uitgespeelde kans te benutten. Daarna liep Vlug en Vaardig uit naar een 7-10 voorsprong. Dat was ook de stand waarbij we gingen rusten.

Na wat tactische aanwijzingen van de trainer begonnen we goed aan de 2e helft en kwamen op 4 goals verschil. Hebbes scoorde alleen ook weer mee waardoor we bij een stand van 9-12 niet veel verder waren dan bij de rust, een verschil van 3. Na een hele belangrijke goal van Geke kwamen we gelukkig weer op 4 goals verschil. De 4 goals verschil werden daarna goed vastgehouden. Na goals over en weer was het met nog 7 minuten te spelen nog steeds 4 goals verschil. Op dat moment ging het echter totaal mis aan de kant van de Noord Amsterdammers. Het ene vak wilde graag meer goals maken terwijl het andere vak al bezig was met het uitspelen van de wedstrijd. Door het verschil in mening van hoe de wedstrijd uitgespeeld moest worden leek het af en toe een beetje paniekerig.

Tomas kwam er vervolgens in voor Cor om de wedstrijd uit te spelen. Hebbes rook echter nog steeds kansen en zette goed aan. Gelukkig was de speeltijd net te kort voor een echte comeback en kwam V&vV goed weg door de punten mee te nemen vanuit Utrecht. De eindstand werd uiteindelijk 15-16. Jessica speelde aanvallend erg sterk door meerdere stippen mee te krijgen om de winst veilig te stellen wat zeker de moeite waard is om te vermelden.

Op dit moment is V&V bezig aan een goede reeks. We zijn dit seizoen al 9 wedstrijden ongeslagen en zien naast kansen op het veld ook kansen in de zaal om bovenin mee te doen. Er zal echter wel iets beter gespeeld moeten worden om Thor en Badhoevedorp te kunnen afhouden van de 1e plaats. Komende zaterdag speelt V&V tegen Thor en dat zal een mooie krachtmeting worden om te zien waar ons 1e staat.

Hierbij geef ik de pen voor het volgende verslag door aan Kevin.