Finale Amsterdamse Schotcompetitie succesvol afgerond!

Zaterdag 11 maart stond in de rust van de (reserve) korfballeaguewedstrijd AKC Blauw – Wit tegen TOP/ Quoratio de finale van de Amsterdamse Schotcompetitie voor F, E, D, C en B spelers op het programma. De F en E spelers kwamen in de rust van de wedstrijd tussen de beide reserveteams aan de beurt, de D, C en B tijdens de rust van de wedstrijd van de beide eerste teams.

AKC Blauw – Wit had in samenwerking met de combinatiefunctionarissen van Sportservice Amsterdam de organisatie goed voor elkaar en ook was er goede medewerking van de reservespelers van AKC Blauw – Wit die er voor zorgden dat de deelnemers heel veel ballen konden schieten in 1 minuut.

Als eerste waren de F- spelers aan de beurt en één voor één werden ze omgeroepen en liepen ze in hun clubtenue het veld op. De finalisten hadden 1 minuut de tijd om zoveel mogelijk doelpunten van 3 meter te scoren. Na 1 minuut bleek dat Yassin Tijhuis van AKC Blauw – Wit de meeste doelpunten gemaakt te hebben: hij scoorde er 11 en liet de andere deelnemers daarmee achter zich.

Helaas hebben de winnaars van Vlug en Vaardig niet de finale gewonnen, maar ze hebben wel 2 kaartjes voor de korfballeaugue finale gewonnen!

De andere winnaars waren:

E:              Emma Kolova van Swift

D:             Josefien Korfmann van AKC Blauw – Wit en Felix Wiersma van Swift

C:             Tom Breet van Swift

B:             Sophie Bouquet van Swift en Ruben Makaya van AKC Blauw – Wit

Dat tellen nog een hele kunst blijkt, bleek na afloop van de finales van de D en B. Er was enige onduidelijkheid en na bestudering van de beelden werd er besloten dat er 2 winnaars waren.

De winnaars gingen er met een mooie beker vandoor en daarnaast 2 kaartjes voor de grote finale om het landskampioenschap in de Ziggo Dome. De andere deelnemers gingen niet met lege handen naar huis, ook zij kregen 2 kaartjes voor de grote finale in de Ziggo Dome.

De Amsterdamse Schotcompetitie werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Amsterdamse korfbalverenigingen in samenwerking met de combinatiefunctionarissen korfbal van Sportservice Amsterdam en het KNKV. Ook dit jaar is er door de verenigingen enthousiast op gereageerd en hopelijk is dit de opmaat naar een traditie die nog jaren in stand blijft.

Iedereen die zich op welke wijze dan ook ingezet heeft voor de Amsterdamse Schotcompetitie wordt hartelijk bedankt en we hopen het volgend jaar weer te organiseren!

Namens de samenwerkende verenigingen en combinatiefunctionarissen,

Casper Boom

Winnaars schotcompetitie

Hierbij de winnaars van de schotcompetitie gehouden op woensdag 15 februari in Damstede. Bij de F heeft Mara gewonnen, bij de E Rachel , bij de D Bram en bij de B Frank. De finale van Amsterdam vindt plaats op zaterdag 11 maart tijdens de rust van Bauw Wit 2 – TOP 2 en Blauw Wit 1 – TOP 1.
Zie hiervoor de overige berichten op de website.

2017-02-15-IMG_3079-schotcompetitie

Schotcompetitie Vlug en Vaardig

Op zaterdag 8 april is de finale om het Nederlands Kampioenschap Zaalkorfbal in de Ziggo Dome in Amsterdam. Om de Amsterdamse korfbaljeugd ook warm te krijgen voor het evenement wordt er een Amsterdamse Schotcompetitie gehouden door alle clubs voor alle F-jes tot en met de B’s.

 

Wat houdt het in?

Alle verenigingen organiseren zelf een schotcompetitie, waarbij er van elke leeftijdscategorie 1 winnaar komt, die de vereniging mag vertegenwoordigen in de Amsterdamse finale! Deze finale zal voor F, E en D op zaterdag 11 Maart plaatsvinden in de Blauw – Wit hal in de rust van de wedstrijd van Blauw-Wit 2 – TOP 2.

De finale van de B en C zal op zaterdag 11 maart plaatsvinden in de Blauw – Wit hal in de rust van Blauw-Wit 1 – TOP1.

Alle kinderen mogen 1 minuut schieten op de korf en proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het kind met de meeste doelpunten wint, heel simpel. Is er een gelijkspel, dan wordt er een halve minuut verlengd.

F en E kinderen schieten van 3 meter, D, C en B van 5 meter. Sommige kinderen spelen in een andere leeftijdscategorie dan hun daadwerkelijke leeftijd. Je doet mee in de categorie waar je ook de wedstrijden in speelt.

 

Op woensdag 15 Februari van 18.45 – 19.30 uur in Damstede zullen bij Vlug en Vaardig de echte wedstrijd plaatsvinden en wordt er dus duidelijk wie de beste schutter per leeftijdscategorie bij Vlug en Vaardig is. Dit wordt tijdens de training gedaan, je kan tijdens de trainingen ervoor alvast een aantal keer oefenen.

 

De winnaars winnen 2 vrijkaartjes voor de korfbalfinale in de Ziggo Dome en mogen dus Vlug en Vaardig vertegenwoordigen en worden wellicht de beste schutters van Amsterdam!

winnaars schotcompetitie V&V 2016

De winnaars van de schotcompetitie in 2016

Vlug en Vaardig 3 – DTS 2 uitslag 17-14

Zaterdag 28 januari speelde het derde thuis tegen DTS Enhuizen 2. De start was niet echt lekker want we kwamen 0-2 achter. Pas na 14 minuten wist Anne het eerste doelpunt van afstand te scoren. Daarna duurde het weer vrij lang voordat Chantal met een doorloopbal 2-4 maakte. Snel gevolgd door met strafworp 3-4 en Rene van afstand 4-4 5 minuten voor rust. Met nog een korte bal van Sander en een afstandschot van Kim gingen we uiteindelijk gelijk met 6-6 de rust in.
Rust konden we beter overslaan want direct na rust drie tegen 6-9. Afstand Rene, doorloop Sander, afstand Kim, halve afstand Paul, bracht ons naar 10-10. Bea zag kans om ons voor het eerste op voorsprong te zetten van afstand maar daarna weer gelijk 11-11. Toen was het Paul met een doorloop en afstand naar 13-11. Gaat het dan toch lukken ? Arjen doorloop naar 14-11. DTS komt terug naar 14-13. Weer Paul 15-13. He daar is Chantal weer met 16-14. Belangrijk. Aan het eind nog een mooi ver afstandschot van Rene om de punten veilig te stellen 17-14. Sportieve wedstrijd en lekker gespeeld en natuurlijk de scheidsrechter Fedor ook hartelijk dank voor het fluiten.
We behouden onze derde plek achter Badhoevedorp en Swift.

Rapid 4 tegen Vlug en Vaardig 3 uitslag 11 – 11

Zaterdag 21 januari speelde het derde in Haarlem tegen Rapid 4 in de Extran sporthal. Ons team was compleet behalve Rene want hij genoot van een lekker weekendje weg ergens op een eiland heel ver weg (Texel) maar was wel nieuwsgierig naar onze verrichtingen. Rob was standby om de heren backup te geven.

Rapid ging voortvarend van start en maakte direct 2-0, daar moesten we even van bijkomen maar gelukkig pakte de tweede aanval het op en werd het 2-1. Daarna was het toch Rapid welke de leiding nam. Bij rust toch 2 punten achter en gedurende de tweede helft zelfs  3 to 4 punten. Aan het einde van de tweede helft kwamen we toch langs zij en werd het 11-11. Met nog een paar spannende minuten te gaan scoorde Anne nog via een afstandschot maar dat werd als verdedigd afgefloten waarna Rapid nog wat kansen kreeg en ook geen doel meer trof. Geen extra tijd en daarmee eindigde de wedstrijd in 11-11. Helaas net niet gewonnen maar met een punt mogen we zeker niet klagen.

Het gevolg op de ranglijst is dat Vlug en Vaardig/KCN nu 3de staat met 7 punten en Rapid 4de staat met 7 punten.

28 januari speelt Vlug en Vaardig/KCN 3 om 15:00 thuis tegen DTS 2 de nummer 5 met 5 punten.

Graag tot ziens in de Weeren want drie is in vorm !

Vlug & Vaardig 1 wint eerste wedstrijd van 2017

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De eerste wedstrijd van 2017. De laatste wedstrijd van 2016 betekende ook de eerste nederlaag van het seizoen tegen Badhoevedorp. Na een paar weken niet meer gespeeld te hebben, mocht ons eerste aantreden tegen Fluks. Op het veld was er ook al tegen Fluks gespeeld, en deze wedstrijd werd zeer gemakkelijk met 22-2 gewonnen, dus zou het geen problemen moeten opleveren. Vlug en Vaardig begon in een andere opstelling dan gewend, vanwege de blessure van Jessica, hierdoor begon Marike.

Het begin van de wedstrijd begon redelijk stroef, na een aantal gemiste kansen, werd er na 2,5 minuut gescoord uit een afstandsschot door Kevin. Echter liep het daarna nog steeds niet soepel en via 1-1, kwam het eerste gaatje na 12 minten, 4-2 door Geke. Daarna ging het lopen, werd het 5-2 door Imar en 10 minuten later, door een aantal goede aanvallen, was de stand 8-3 in het voordeel van V&V. Met nog een paar goals erbij werd de score uitgebreid, en ging er gerust worden met een stand van 10-3.

Na de rust moesten we nog even wakker worden, het werd redelijk snel 10-4. Daarna ging het eindelijk beter en werd er ook wat sneller gescoord. Er werd uitgelopen, en na 10 minuten in de tweede helft was de stand alweer 15-6. De wedstrijd was allang gelopen, en konden er ook wat wissels geplaatst worden. Nadat Monique haar tweede goal van de dag maakte, werd ze daarna gewisseld voor Kimberley. Voor Monique is het voorlopig haar laatste wedstrijd, en gaat ze genieten van haar zwangerschap.

Ook kwam Riccardo weer, na het hele zaalseizoen nog niet gespeeld te hebben, binnen de lijnen. Cor ging er voor hem uit. En binnen een paar minuten kon hij direct aanleggen voor een afstandsschot, wat de stand toen op 20-7 bracht. Direct daarna mocht hij met een doorloopbal uit de ruimte meteen zijn tweede van de dag noteren.

Uiteindelijk werden er nog een paar goals gemaakt en werd de wedstrijd geëindigd met een stand van 23-8. Al met al een degelijke wedstrijd van het eerste, maar met nog iets meer scherpte had de uitslag groter kunnen uitvallen.

Nu de helft van de wedstrijden erop zitten in de zaal, is de volgende wedstrijd tegen Sporting Andijk. De eerste wedstrijd ging met 7-16 redelijk makkelijk gewonnen. Kom gezellig langs in de Weeren, want alle teams spelen thuis.

Doelpuntenmakers Vlug & Vaardig: Vincent (8), Imar (4), Kevin (2), Jasmijn (2), Monique (2), Riccardo (2), Geke (1), Marike (1), Cor (1).

 

Ik geef de pen door aan: Riccardo

Vlug & Vaardig 2 boekt een belangrijke overwinning

Zaterdag 7 januari stond de eerste speelronde van het nieuwe jaar op het programma. Het tweede van V&V trad aan tegen OVVO/De Kroon 5. De resultaten van de afgelopen wedstrijden waren niet wat wij er van verwacht hadden, maar een nieuw jaar betekent ook een nieuw begin! Vlug en Vaardig staat op de laatste plaats, gedeeld met OVVO in punten, maar alle ploegen liggen zo dicht bij elkaar qua punten dus een overwinning is noodzakelijk om zicht te houden op de bovenste plekken.

De opstelling werd wat gewijzigd, aangezien Marike bij het eerste moest invallen. Michelle was bereid om mee te spelen, waar wij uiteraard erg blij mee waren! Vlug en Vaardig startte uitstekend en kwam op een 2-0 voorsprong dankzij twee afstandschoten van Janneke. Wij zetten de goede start voort en bouwden de voorsprong uit tot 4-0, door onder andere een mooie doorloopbal van Theo. OVVO deed daarna wat terug en kwam op 4-1. Vlug en Vaardig zette nog een tandje bij en kwam op een 6-1 voorsprong. Een goed begin van de wedstrijd en wij zouden dit moeten doorzetten. Helaas gebeurde dit niet en kwam OVVO terug tot 6-5. Mark maakte vlak voor rust een belangrijk doelpunt en daarmee eindigde de eerste helft in 7-5, in het voordeel van Vlug en Vaardig.
Onze invalcoach Wim gaf in de rust nog de laatste tips en wij startten vol goede moed aan de tweede helft. Dat wierp zijn vruchten af en Tomas scoorde na een mooie aanval de 8-5.
Helaas zakte het spel van Vlug & Vaardig daarna weer in en kwam OVVO terug tot 8-8. Vanaf dat moment ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de teams om de beurt scoorden. Vlak voor tijd konden wij toch nog een gaatje van twee doelpunten slaan en stond het 12-10. OVVO maakte vrij snel daarna 12-11. Daarna kwamen Riccardo en Bea in het veld om zo de wedstrijd uit te spelen. Dat bleek een gouden wissel te zijn, want Riccardo maakte vlak voor het einde de 13-11! De wedstrijd speelden wij goed uit en eindigde in 13-12.

Eindelijk weer eens een overwinning voor het tweede. Een wedstrijd die niet zo spannend had moeten worden, maar gelukkig trokken wij aan het langste eind. Invallers en invalcoach bedankt! Een goed begin van het nieuwe jaar wat we de komende weken gaan voortzetten!

Het tweede zal vanaf nu ook verslagen schrijven dus hierbij de eerste. Voor de volgende wedstrijd geef ik de pen door aan Melle.

Laura

Vlug en Vaardig 1 verliest wedstrijd om eerste plek

VERSLAG VLUG EN VAARDIG 1- BADHOEVEDORP 1         10-12-2016

Afgelopen zaterdag moest ons eerste team het opnemen tegen medekoploper Badhoevedorp. Even anders dan anders speelden we niet in onze vertrouwde thuishal de Weeren, maar in Sportcentrum Ookmeer. Desalniettemin was iedereen ruim op tijd, fit en klaar voor de wedstrijd. Beide teams tot noch toe ongeslagen maakt dat het een spannende pot zal worden. De coach van Badhoevedorp had al een paar wedstrijden van ons bekeken en was dus ook goed voorbereid.

Na de nodige voorbereidende speech van Paul gingen we vol goede moed het veld in. Deze wedstrijden moeten we winnen!

We gaan scherp van start, al na iets meer dan 1 minuut scoort Vincent het eerste doelpunt in onze eerste aanval. Helaas weet Badhoevedorp snel te antwoorden en staan we binnen 3 minuten alweer 1-2 achter. Gelukkig weet Imar een vrijebal goed te benutten en staan we weer 2-2 gelijk.
Het gaat steeds gelijk op. Steeds als Vlug en Vaardig een puntje voor komt weten ze direct terug te komen. Tot de 5-5 gaat het goed maar dan weet Badhoevedorp een gat te slaan en gaan we de rust in met uiteindelijk 8-11

De coach bespreekt de aandachtspunten en we beginnen weer aan de tweede helft.
Maar ook kort na rust blijft Badhoevedorp lekker raak schieten en staan we al snel 8-13 achter. Kevin schiet nog een mooi afstandschot raak, maar ook daar heeft Badhoevedorp direct een antwoord op, 9-14. Ook het schot van Cor mag niet meer baten, Badhoevedorp loopt uiteindelijk uit tot maar liefst 13-22. Verdiende winst voor Badhoevedorp, slecht gespeelde wedstrijd van Vlug en Vaardig. De doelpunten wilden maar niet vallen. Helaas.
Ik geef de pen door aan Vincent,

Jasmijn.

 

Even voorstellen… de nieuwe voorzitter!

Na Frank is het nu de beurt aan Cor, onze nieuwe voorzitter.cor

Naam: Cor Abbring

Team: senioren 2 en nu voorlopig in de senioren 1

 

Ter info, mag dit stukje op de facebookpagina/site en in het krantje geplaatst worden?

Ja

 

Cor, stel je zelf even voor, hoe oud ben je? Waar kom je vandaan?

Ik ben 45 jaar, ik woon momenteel in Amsterdam, ik ben geboren in Oostzaan.

 

Wat doe je naast korfbal, hobby’s, werk etc?

Ik ben inkoper bij een aannemer.

Uhm.. hobby’s, dat is een goede vraag, dat weet ik eigenlijk niet. Ohja mountainbiken en skiën. Deze winter ga ik 2x op wintersport.

 

Hoelang zit je eigenlijk al op korfbal en waarom ben je op korfbal gegaan?

Mijn broer ging op korfbal via schoolkorfbal, ik ben iets later ook lid geworden. Dat is wel al heel lang geleden, ik denk dat ik toen een jaar of 6/7 was. Tussendoor ben ik even gestopt en is mijn sportieve carrière verder gegaan op de atletiekbaan en ben ik gaan kanoën, toen was ik een jaar of 16.

Dat waren allebei redelijk individuele sporten, ik miste het teamsporten en ben daarna dus weer terug gegaan naar het korfballen.

 

Je bent kort geleden op de ledenvergadering benoemd tot nieuwe voorzitter, dus een vraag die denk ik meerdere mensen wel willen weten, waarom heb je uiteindelijk besloten om jezelf verkiesbaar te stellen?

Ik ben benaderd, eigenlijk heb ik er best lang over nagedacht, de hele zomervakantie. Jan was al heel lang voorzitter waar we heel blij mee zijn, hij is inmiddels 76 jaar en was ooit begonnen als interim voorzitter.

Ik denk dat het wel tijd was voor verjonging en vernieuwing.

Tijdens de brainstorm avonden over het beleid binnen de vereniging heb ik veel inspiratie opgedaan. Eigenlijk had ik vlak voor die bijeenkomsten voor mezelf besloten om te stoppen met korfballen. Maar na die bijeenkomsten kreeg ik eigenlijk veel inspiratie en heb ik besloten om de vereniging een boost te gaan geven.

 

Een aantal personen hebben helaas het bestuur verlaten. Er wordt op dit moment druk geschreven aan de taakomschrijvingen die behoren bij de verschillende commissies, wat is een punt dat jij graag ziet veranderen binnen de verenging?

Ik wil graag nieuwe vrijwilligers binnen de vereniging zien, niet specifiek binnen de commissies maar gewoon in het algemeen.

Bijvoorbeeld bij avonden om schoon te maken, te klussen, bardiensten etc.

 

Wat maakt Vlug&Vaardig een leuke club? Als je het natuurlijk een leuke club vind..

Haha, natuurlijk vind ik dat, anders ben ik niet al zolang lid.

Ik denk dat de gezelligheid van iedereen hier een groot aandeel in heeft, daarbij korfballen een aantal van mijn vrienden ook dus dat maakt het ook leuk.

 

Wat vind je dat jouw sterke korfbalpunten zijn?

Jeetje.. dat is wel lastig om over jezelf te zeggen.

Ik denk dan toch rebounden, aangezien ik mijn lengte mee heb.

En daarbij vind ik dat ik vaak wel de rust kan bewaren in een vak, maar ook niet altijd hoor…

 

Wat kan er beter in het team waar je nu in speelt? (senioren 1)

Het scorend vermogen moet beter, ik denk dat we in elk vak moeten zorgen dat we niet afhankelijk zijn van 1 scorend persoon.

 

Welke V&V’er zie je graag in de volgende voorstelronde? Heb je nog een specifieke vraag voor hem/haar?

René uit het 3e, ik wil van hem weten waarom/hoe hij bij V&V terecht is gekomen.

« Older Entries