Vlug en Vaardig/KCN wint Amsterdamse derby

Zaterdag 19 april vond de Amsterdamse derby tussen de Amsterdamse studenten en Vlug en Vaardig/KCN plaats. In het verleden had V&V nog wel moeite met deze ploeg, maar het afgelopen seizoen werd hier al drie keer eenvoudig van gewonnen.

V&V kwam op het zonovergoten veld van Triaz evenals vorige week vrij snel op voorsprong dankzij een afstandschot van Annina van Splunter. Na lange aanvallen lukte het V&V niet om opnieuw te scoren en kwam de aloude regel om de hoek kijken: ‘als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel’ en zo geschiedde het dat SKV na 10 minuten de gelijkmaker kon scoren.

Dankzij twee doelpunten van Vincent van der Vecht kon V&V alsnog een voorsprong van twee punten nemen. Vervolgens wisten beide ploegen te scoren waardoor er een 2-4 tussenstand op het scorebord verscheen.
Voor rust wist V&V dankzij Mirjam Nolting met een korte kans en een
doorloopbal een belangrijk verschil van vier punten te maken.

In de tweede helft was V&V er op gebrand om de score verder uit te breiden. Imar Wijnberg scoorde tweemaal en dit resulteerde in een voorsprong van 2-8. Met nog een kwartier te spelen was de tussenstand 4-10 en kon V&V de wedstrijd uitspelen en werd er nog viermaal op rij gescoord, wat resulteerde in opnieuw een eenvoudige overwinning voor V&V.

Pas op 10 mei wacht weer de volgende wedstrijd tegen Argus uit Weesp. Een oude bekende, waar in de zaal nog onverwacht van werd verloren. V&V is er dus op gebrand om een overwinning mee naar Amsterdam te nemen en de race op weg naar het kampioenschap voort te zetten.