Category Archives: Competitie

Spelregelwijzigingen

Voor aankomend seizoen (2018/2019) heeft het KNKV enkele reglementen en besluiten aangepast.

Een aantal interessante wijzigingen:

De wedstrijden in de veldcompetitie duren voor de senioren en A-jeugd voortaan nog maar 2×30 minuten.

In alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal (V&V 1) kunnen voortaan per team 2 time-outs (2 keer 1 minuut) worden aangevraagd.

Alle wijzigingen in bestuursbesluiten en reglementen zijn te vinden op de site van het KNKV (https://www.knkv.nl/over-knkv/bestuursbesluiten).

Driekamp 24 maart voor Senioren 1 en 2

Op 24 maart wordt er een driekamp gespeeld ter voorbereiding van het veldseizoen. Deelnemers zijn de eerste en tweede teams van: DKV Victoria, Huizen en Vlug & Vaardig.

Het programma:

Tijd: Wedstrijd: Scheidsrechter:
10.00u DKV Victoria 2 – Vlug & Vaardig / KCN 2 Huizen
11.00u Huizen 1 – DKV Victoria 1 Vlug & Vaardig / KCN
12.00u Dkv Victoria 2 – Huizen 2 Vlug & Vaardig / KCN
13.00u Vlug & Vaardig / KCN 1 – Huizen 1 DKV Victoria
14.00u Huizen 2 – Vlug & Vaardig / KCN 2 DKV Victoria
15.00u Vlug & Vaardig / KCN 1 – DKV Victoria 1 Huizen

Indelingen Veld

Op 31 maart begint de veldcompetitie weer! Ook zijn de poule indelingen bekend.

De indelingen zijn (S1 heeft zelfde indeling):

Senioren poule 019 Senioren poule 47 Senioren poule 98
Vlug & Vaardig/KCN 2 Vlug & Vaardig/KCN 3 Argus 2
DTS (E) 2 DKV Victoria 5 Sporting West 6
ADOS/Sporting Andijk 3 KVA 6 EKVA 8
EKVA 6 EKVA 7 Vlug & Vaardig/KCN 4
B-jeugd poule 100 C-jeugd poule 86 D-jeugd poule D4-06
Blauw-Wit (A) B2 Vlug & Vaardig (A) C1 Aurora D1
KZ/Hiltex B4 Zaandam Zuid C1 Helios D2
Vlug & Vaardig (A) B1 EKVA C2 Oranje Nassau D1
Furore B3 Sp. Badhoevedorp C1 Stormvogels (U) D1
AW/DTV D2
DKV (IJ) D2
Vlug & Vaardig (A) D1

Vlug & Vaardig B1 speelt gelijk

Zaterdag 3 December moest de B1 spelen tegen de koploper van dat moment DKV (IJ) B2. Onze B1 zit in een rare poule, namelijk met maar 4 tegenstanders. Waardoor ze in de zaalcompetitie in plaats van een thuis en een uitwedstrijd tegen dezelfde tegenstander, maar liefst 3 keer tegen elkaar spelen. Hierin heeft de KNKV bepaald tegen welke tegenstander 2x uit en 2x thuis wordt gespeeld.

Zo werden de eerste 2 wedstrijden van deze competitie tegen DTS B1 gespeeld, waarbij thuis werd gewonnen en uit werd verloren.

Tegen DKV (IJ) B2 werd in de aanval begonnen met Lauren, Mika, Lucas en Geraldo en in de verdediging werd begonnen met Isabel, Stan, Dennis en Frank.

De wedstrijd werd goed begonnen door Vlug en Vaardig, het sterke eerste aanvals vak speelde goed en kwam tot goede aanvallen. Al snel stond er een 1-0 voorsprong op het scorebord. Helaas wist DKV ook al snel de gelijkmaker te scoren. Dus werd er gewisseld van functie. Het tweede aanvals vak had wat meer moeite met het opzetten van goede aanvallen, Dennis had een goede verdediger waardoor hij moeilijk vrij kwam en het werd iets te statisch. DKV nam brutaal de leiding over en kwam op een 1-2 voorsprong. Gelukkig wist Vlug en Vaardig de gelijkmaker te scoren. Met een mooie doorloopbal van Lauren nam Vlug en Vaardig weer de leiding. Vlak voor rust wist DKV nog een keer te scoren waardoor we met 3-3 gingen rusten.

In de tweede helft werd Stan gewisseld en kwam Eric in het veld. Na rust had vlug en vaardig een sterke fase, door 2 schitterende doelpunten van Dennis (waarvan 1 vrije bal) was er een gat geslagen van 2 doelpunten. Helaas stond het verdedigend niet zo goed, waardoor DKV alweer snel het gat gedicht had en zo weer gelijk kwam op 5-5. In de slotfase scoorde DKV de 5-6 en keken we weer tegen een achterstand aan. Frank bracht met een mooi afstandsschot de stand weer gelijk naar 6-6. In de allerlaatste aanval van Vlug en Vaardig waren er zelfs nog goede mogelijkheden om toch nog de winst binnen te halen, maar helaas werd er niet meer gescoord.

Eindstand: 6-6

Vlug en Vaardig als koploper de zaal in

Zaterdag 15 oktober speelde Vlug en Vaardig de laatste wedstrijd op het veld tegen DOC. Een team waar Vlug en Vaardig de afgelopen jaren regelmatig, met wisselende uitslagen, tegen heeft gespeeld. Bij winst zou Vlug en Vaardig de eerste helft van het veldseizoen als koploper afsluiten.

Tot 5 minuten voor rust werd het een gelijkopgaande strijd, maar toch kon Vlug en Vaardig nog voor de rust een gat slaan van 4 punten verschil. In de tweede helft kwam DOC nog terug tot 9-6 en 12-9, maar met nog ruim 10 minuten te spelen kon Vlug en Vaardig definitief weglopen bij DOC. Een ruime overwinning met als eindstand 19-11.

Dit betekent dat Vlug en Vaardig koploper is met 2 punten verschil op de nummer 2 Thor uit Rotterdam. Er wordt afgesloten met een gemiddeld aantal doelpunten voor van 17,7 per wedstrijd en 8,7 doelpunten tegen.

Na afloop van de wedstrijd was het nog lang gezellig met een leuke en uitdagende pubquiz!

Vlug en Vaardig wint van de Corvers

Na een goede seizoensstart waarbij Vlug en Vaardig de eerste twee wedstrijden wist te winnen stond nu de thuiswedstrijd tegen de Corvers op het programma. De Corvers is vorig jaar gedegradeerd uit de derde klasse en wist ook hun eerste twee wedstrijden te winnen. Voor Vlug en Vaardig dus een goede graadmeter om te kijken of ze bovenin kunnen gaan meedraaien dit seizoen.

Beide ploegen waren in het begin van de wedstrijd nog zoekende naar een goal. Het duurde een kwartier voordat de beginstand van het scorebord verdween en Vlug en Vaardig tot een 2-0 voorsprong wist te komen dankzij twee goals van Vincent. De eerst volgende aanval leverde gelijk een goal van Imar. Na zo’n 20 minuten spelen kon Vlug en Vaardig zelfs een gat van 4-0 maken.

Pas na 26 minuten spelen lukte het de Corvers om tot scoren te komen en werd het gat weer wat kleiner. Zaak voor Vlug en Vaardig om ervoor te zorgen de Corvers niet het gevoel te geven dat het mogelijk was om nog dichterbij te komen. Vlak voor rust wist Vlug en Vaardig de voorsprong uit te breiden naar 5 goals verschil.

Na de rust kwam Vlug en Vaardig goed uit de startblokken en lukte het om de voorsprong nog verder uit te breiden. Halverwege de tweede helft zette de Corvers nog aan om proberen terug te komen in de wedstrijd, maar de winst van Vlug en Vaardig kwam nooit in gevaar en werd de eindstand van  13-7 bereikt.

Zaterdag 1 oktober wacht opnieuw een thuiswedstrijd. Thor uit Rotterdam is dan de tegenstander, ook een tegenstander waarvan verwacht wordt dat deze bovenin mee gaat draaien.

 

« Older Entries