Category Archives: Competitie

Competitie begint weer

Aanstaande zaterdag, 07 september, begint de competitie weer. Het is een dag met vooral veel uitwedstrijden.
De senioren 1 zijn het enige team dat deze ronde thuis speelt. De senioren 1 hebben een nieuwe coach, Eric Holt, voor menig KCN’er een bekend gezicht. Na 4 seizoenen afwezigheid is Annina weer terug op het oude nest en samen met aanwinst Jordan hopen zij voor een nieuwe impuls te zorgen! De selectie nodigt iedereen dan ook van harte uit om bij de eerste wedstrijd te komen kijken. Het doel is om met attractief, positief en sportief korfbal voor succes te zorgen! Alle support en aanmoedigingen om de eerste punten in Amsterdam te houden zijn daarbij hard nodig.

Het programma ziet er als volgt uit:

15:30 uur: Vlug & Vaardig / KCN 1 – De Eemvogels 1
11:30 uur: KVA 6 – Vlug & Vaardig / KCN 2
17:00 uur: Rapid 4 – Vlug & Vaardig / KCN 3
14:00 uur: Sporting West 7 – Vlug & Vaardig / KCN 4
12:30 uur: Triaz B1 – Vlug & Vaardig / KCN B1

Spelregelwijzigingen

Voor aankomend seizoen (2018/2019) heeft het KNKV enkele reglementen en besluiten aangepast.

Een aantal interessante wijzigingen:

De wedstrijden in de veldcompetitie duren voor de senioren en A-jeugd voortaan nog maar 2×30 minuten.

In alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal (V&V 1) kunnen voortaan per team 2 time-outs (2 keer 1 minuut) worden aangevraagd.

Alle wijzigingen in bestuursbesluiten en reglementen zijn te vinden op de site van het KNKV (https://www.knkv.nl/over-knkv/bestuursbesluiten).

Driekamp 24 maart voor Senioren 1 en 2

Op 24 maart wordt er een driekamp gespeeld ter voorbereiding van het veldseizoen. Deelnemers zijn de eerste en tweede teams van: DKV Victoria, Huizen en Vlug & Vaardig.

Het programma:

Tijd: Wedstrijd: Scheidsrechter:
10.00u DKV Victoria 2 – Vlug & Vaardig / KCN 2 Huizen
11.00u Huizen 1 – DKV Victoria 1 Vlug & Vaardig / KCN
12.00u Dkv Victoria 2 – Huizen 2 Vlug & Vaardig / KCN
13.00u Vlug & Vaardig / KCN 1 – Huizen 1 DKV Victoria
14.00u Huizen 2 – Vlug & Vaardig / KCN 2 DKV Victoria
15.00u Vlug & Vaardig / KCN 1 – DKV Victoria 1 Huizen

Indelingen Veld

Op 31 maart begint de veldcompetitie weer! Ook zijn de poule indelingen bekend.

De indelingen zijn (S1 heeft zelfde indeling):

Senioren poule 019 Senioren poule 47 Senioren poule 98
Vlug & Vaardig/KCN 2 Vlug & Vaardig/KCN 3 Argus 2
DTS (E) 2 DKV Victoria 5 Sporting West 6
ADOS/Sporting Andijk 3 KVA 6 EKVA 8
EKVA 6 EKVA 7 Vlug & Vaardig/KCN 4
B-jeugd poule 100 C-jeugd poule 86 D-jeugd poule D4-06
Blauw-Wit (A) B2 Vlug & Vaardig (A) C1 Aurora D1
KZ/Hiltex B4 Zaandam Zuid C1 Helios D2
Vlug & Vaardig (A) B1 EKVA C2 Oranje Nassau D1
Furore B3 Sp. Badhoevedorp C1 Stormvogels (U) D1
AW/DTV D2
DKV (IJ) D2
Vlug & Vaardig (A) D1

Vlug & Vaardig B1 speelt gelijk

Zaterdag 3 December moest de B1 spelen tegen de koploper van dat moment DKV (IJ) B2. Onze B1 zit in een rare poule, namelijk met maar 4 tegenstanders. Waardoor ze in de zaalcompetitie in plaats van een thuis en een uitwedstrijd tegen dezelfde tegenstander, maar liefst 3 keer tegen elkaar spelen. Hierin heeft de KNKV bepaald tegen welke tegenstander 2x uit en 2x thuis wordt gespeeld.

Zo werden de eerste 2 wedstrijden van deze competitie tegen DTS B1 gespeeld, waarbij thuis werd gewonnen en uit werd verloren.

Tegen DKV (IJ) B2 werd in de aanval begonnen met Lauren, Mika, Lucas en Geraldo en in de verdediging werd begonnen met Isabel, Stan, Dennis en Frank.

De wedstrijd werd goed begonnen door Vlug en Vaardig, het sterke eerste aanvals vak speelde goed en kwam tot goede aanvallen. Al snel stond er een 1-0 voorsprong op het scorebord. Helaas wist DKV ook al snel de gelijkmaker te scoren. Dus werd er gewisseld van functie. Het tweede aanvals vak had wat meer moeite met het opzetten van goede aanvallen, Dennis had een goede verdediger waardoor hij moeilijk vrij kwam en het werd iets te statisch. DKV nam brutaal de leiding over en kwam op een 1-2 voorsprong. Gelukkig wist Vlug en Vaardig de gelijkmaker te scoren. Met een mooie doorloopbal van Lauren nam Vlug en Vaardig weer de leiding. Vlak voor rust wist DKV nog een keer te scoren waardoor we met 3-3 gingen rusten.

In de tweede helft werd Stan gewisseld en kwam Eric in het veld. Na rust had vlug en vaardig een sterke fase, door 2 schitterende doelpunten van Dennis (waarvan 1 vrije bal) was er een gat geslagen van 2 doelpunten. Helaas stond het verdedigend niet zo goed, waardoor DKV alweer snel het gat gedicht had en zo weer gelijk kwam op 5-5. In de slotfase scoorde DKV de 5-6 en keken we weer tegen een achterstand aan. Frank bracht met een mooi afstandsschot de stand weer gelijk naar 6-6. In de allerlaatste aanval van Vlug en Vaardig waren er zelfs nog goede mogelijkheden om toch nog de winst binnen te halen, maar helaas werd er niet meer gescoord.

Eindstand: 6-6

« Older Entries