Category Archives: Evenement

Finale Amsterdamse Schotcompetitie succesvol afgerond!

Zaterdag 11 maart stond in de rust van de (reserve) korfballeaguewedstrijd AKC Blauw – Wit tegen TOP/ Quoratio de finale van de Amsterdamse Schotcompetitie voor F, E, D, C en B spelers op het programma. De F en E spelers kwamen in de rust van de wedstrijd tussen de beide reserveteams aan de beurt, de D, C en B tijdens de rust van de wedstrijd van de beide eerste teams.

AKC Blauw – Wit had in samenwerking met de combinatiefunctionarissen van Sportservice Amsterdam de organisatie goed voor elkaar en ook was er goede medewerking van de reservespelers van AKC Blauw – Wit die er voor zorgden dat de deelnemers heel veel ballen konden schieten in 1 minuut.

Als eerste waren de F- spelers aan de beurt en één voor één werden ze omgeroepen en liepen ze in hun clubtenue het veld op. De finalisten hadden 1 minuut de tijd om zoveel mogelijk doelpunten van 3 meter te scoren. Na 1 minuut bleek dat Yassin Tijhuis van AKC Blauw – Wit de meeste doelpunten gemaakt te hebben: hij scoorde er 11 en liet de andere deelnemers daarmee achter zich.

Helaas hebben de winnaars van Vlug en Vaardig niet de finale gewonnen, maar ze hebben wel 2 kaartjes voor de korfballeaugue finale gewonnen!

De andere winnaars waren:

E:              Emma Kolova van Swift

D:             Josefien Korfmann van AKC Blauw – Wit en Felix Wiersma van Swift

C:             Tom Breet van Swift

B:             Sophie Bouquet van Swift en Ruben Makaya van AKC Blauw – Wit

Dat tellen nog een hele kunst blijkt, bleek na afloop van de finales van de D en B. Er was enige onduidelijkheid en na bestudering van de beelden werd er besloten dat er 2 winnaars waren.

De winnaars gingen er met een mooie beker vandoor en daarnaast 2 kaartjes voor de grote finale om het landskampioenschap in de Ziggo Dome. De andere deelnemers gingen niet met lege handen naar huis, ook zij kregen 2 kaartjes voor de grote finale in de Ziggo Dome.

De Amsterdamse Schotcompetitie werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Amsterdamse korfbalverenigingen in samenwerking met de combinatiefunctionarissen korfbal van Sportservice Amsterdam en het KNKV. Ook dit jaar is er door de verenigingen enthousiast op gereageerd en hopelijk is dit de opmaat naar een traditie die nog jaren in stand blijft.

Iedereen die zich op welke wijze dan ook ingezet heeft voor de Amsterdamse Schotcompetitie wordt hartelijk bedankt en we hopen het volgend jaar weer te organiseren!

Namens de samenwerkende verenigingen en combinatiefunctionarissen,

Casper Boom

Winnaars schotcompetitie

Hierbij de winnaars van de schotcompetitie gehouden op woensdag 15 februari in Damstede. Bij de F heeft Mara gewonnen, bij de E Rachel , bij de D Bram en bij de B Frank. De finale van Amsterdam vindt plaats op zaterdag 11 maart tijdens de rust van Bauw Wit 2 – TOP 2 en Blauw Wit 1 – TOP 1.
Zie hiervoor de overige berichten op de website.

2017-02-15-IMG_3079-schotcompetitie

Schotcompetitie Vlug en Vaardig

Op zaterdag 8 april is de finale om het Nederlands Kampioenschap Zaalkorfbal in de Ziggo Dome in Amsterdam. Om de Amsterdamse korfbaljeugd ook warm te krijgen voor het evenement wordt er een Amsterdamse Schotcompetitie gehouden door alle clubs voor alle F-jes tot en met de B’s.

 

Wat houdt het in?

Alle verenigingen organiseren zelf een schotcompetitie, waarbij er van elke leeftijdscategorie 1 winnaar komt, die de vereniging mag vertegenwoordigen in de Amsterdamse finale! Deze finale zal voor F, E en D op zaterdag 11 Maart plaatsvinden in de Blauw – Wit hal in de rust van de wedstrijd van Blauw-Wit 2 – TOP 2.

De finale van de B en C zal op zaterdag 11 maart plaatsvinden in de Blauw – Wit hal in de rust van Blauw-Wit 1 – TOP1.

Alle kinderen mogen 1 minuut schieten op de korf en proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het kind met de meeste doelpunten wint, heel simpel. Is er een gelijkspel, dan wordt er een halve minuut verlengd.

F en E kinderen schieten van 3 meter, D, C en B van 5 meter. Sommige kinderen spelen in een andere leeftijdscategorie dan hun daadwerkelijke leeftijd. Je doet mee in de categorie waar je ook de wedstrijden in speelt.

 

Op woensdag 15 Februari van 18.45 – 19.30 uur in Damstede zullen bij Vlug en Vaardig de echte wedstrijd plaatsvinden en wordt er dus duidelijk wie de beste schutter per leeftijdscategorie bij Vlug en Vaardig is. Dit wordt tijdens de training gedaan, je kan tijdens de trainingen ervoor alvast een aantal keer oefenen.

 

De winnaars winnen 2 vrijkaartjes voor de korfbalfinale in de Ziggo Dome en mogen dus Vlug en Vaardig vertegenwoordigen en worden wellicht de beste schutters van Amsterdam!

winnaars schotcompetitie V&V 2016

De winnaars van de schotcompetitie in 2016

verslag Amsterdamse kangoeroeochtend en samenwerking amsterdamse verenigingen

Op zaterdag 19 Maart is er in samenwerking met alle Amsterdamse verenigingen een kangoeroeochtend georganiseerd. Maar liefst 50 enthousiaste kangoeroes waren aanwezig om het spellen circuit af te leggen.

Klik hieronder voor het verslag van deze ochtend en over hoe de samenwerking tussen de clubs tot stand is gekomen.

Amsterdams Jeugd Korfbal update maart 2016

Finale Amsterdamse Schotcompetitie F, E en D pupillen succesvol verlopen

Finale Amsterdamse Schotcompetitie F, E en D pupillen succesvol verlopen

Zondag 6 maart was het zover. De finale van de Amsterdamse Schotcompetitie voor F, E en D pupillen. In de rust van de wedstrijd AKC Blauw – Wit – Fortuna/ Delta Logistiek. In een bomvolle sporthal mochten de kinderen hun schotkunsten vertonen en de eer van hun eigen vereniging hoog houden!

Voorafgaand aan deze finale had iedere vereniging intern een eigen schotcompetitie gehouden per leeftijdscategorie. De winnaars van iedere vereniging mochten dus op de finaledag nogmaals 1 minuut lang op de korf schieten en proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken.

Naast de finalisten hadden ook veel teamgenoten, ouders, trotse clubgenoten de weg naar de Blauw – Withal gevonden, waarbij om 15:30 de Korfballeaguewedstrijd startte tussen AKC Blauw – Wit – Fortuna/ Delta Logistiek. Toen de rust eenmaal aanbrak werd er snel gehandeld en stonden er binnen no time korven klaar op de vloer. De reservespelers van AKC Blauw – Wit waren de afvangers en aangevers en telden de doelpunten.

Één voor één werden de kinderen omgeroepen door de omroepster van dienst en onder luid applaus werden de kinderen ontvangen. Als eerste waren de F-jes aan de beurt. Olivia Stoffelsen van Oranje Nassau werd met 8 doelpunten in 1 minuut de winnares. Bij de E-tjes was Jamie Leenhouts van Rohda met 13 doelpunten de sterkste, bij de D-tjes ging Feije Verhoef f van AW.DTV er met de winst vandoor door 14 doelpunten in 1 minuut te scoren.

De drie winnaars kregen allemaal een mooie beker en daarnaast 2 vrijkaartjes voor de finale van de Ziggo Dome finale op 16 april. De andere finalisten hebben ook 2 vrijkaartjes voor de Ziggo Dome finale gekregen en zijn daarnaast een mooie ervaring rijker.

Voor veel kinderen, maar ook ouders en andere belangstellenden was dit wellicht de eerste ervaring met topkorfbal en we hopen dat dat een geweldige indruk heeft achter gelaten en dat dit voor de kinderen een goede stimulans is om heel lang met plezier te blijven korfballen!

De organisatie kijkt tevreden terug op deze finale en hoopt dat de finale bij AW.DTV voor de C en B aspiranten net zo succesvol zal verlopen. Deze finale vindt zaterdag 12 maart plaats in de rust van de wedstrijd AW.DTV – PKC/ SWK Groep.  Aanvang wedstrijd is 20:00 uur in de Gaasperdamhal!

Dit was de eerste gezamenlijke activiteit die door de Amsterdamse verenigingen gezamenlijk is georganiseerd in samenwerking met de combinatiefunctionarissen korfbal van Sportservice Amsterdam.

Amsterdamse schotcompetitie

Op zaterdag 16 april is de finale om het Nederlands Kampioenschap Zaalkorfbal voor het eerst in de Ziggo Dome in Amsterdam. Uiteraard hopen we dat een Amsterdamse club daar ook mag schitteren! Om de Amsterdamse korfbaljeugd ook warm te krijgen voor het evenement wordt er een Amsterdamse Schotcompetitie gehouden door alle clubs voor alle F-jes tot en met de B’s.

Wat houdt het in?

Alle verenigingen organiseren zelf een schotcompetitie, waarbij er van elke leeftijdscategorie 1 winnaar komt, die de vereniging mag vertegenwoordigen in de Amsterdamse finale! Deze finale zal voor F, E en D op zondag 6 maart plaatsvinden in de Blauw – Wit hal in de rust van de wedstrijd van het eerste tegen Fortuna/ Delta Logistiek.

De finale van de B en C zal op zaterdagavond 12 maart plaatsvinden in de rust van de wedstrijd AW.DTV tegen PKC/ SWKgroep.

Alle kinderen mogen 1 minuut schieten op de korf en proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het kind met de meeste doelpunten wint, heel simpel. Is er een gelijkspel, dan wordt er een halve minuut verlengd.

Tijdens de gewone trainingen zal hier aandacht aan worden geschenkt, zodat het bekend is bij de kinderen en ze er een beetje op voorbereid zijn. In de training wordt al even goed oefenen op 1 minuut schieten op de korf met iemand die de bal afvangt en weer aanpasst. Het is aan te raden dat iemand aanpasst die de bal snel kan aanpassen (een trainer, begeleider)

F en E kinderen schieten van 3 meter, D, C en B van 5 meter. Sommige kinderen spelen in een andere leeftijdscategorie dan hun daadwerkelijke leeftijd. Je doet mee in de categorie waar je ook de wedstrijden in speelt.

De echte wedstrijd zal plaatsvinden tijdens de rust van het eerste of tweede en dan wordt er dus duidelijk wie de beste schutter per leeftijdscategorie bij Vlug en Vaardig is. Een exact rooster volgt nog voor deze wedstrijd.

De winnaars krijgen een erg leuke prijs en mogen dus Vlug en Vaardig vertegenwoordigen en worden wellicht de beste schutters van Amsterdam!

We hopen op jullie medewerking!

Groet,

De Jeugdcommissie

 

!!!!Bekijk hier de flyer: flyer schotcompetitie !!!!

Oliebollenactie

oliebollen-actie

 

Het einde van het jaar kruipt alweer langzaam dichterbij.
Dat betekent dat het bijna weer tijd is voor knallende champagneflessen, oliebollen en appelflappen.
En om ook V&V goed het nieuwe jaar in te sturen, hebben wij een groep vrijwilligers gevonden die oliebollen/appelflappen gaat bakken, waarbij de volledige opbrengst naar onze vereniging gaat!
Iedereen heeft oudejaarsavond oliebollen en champagne nodig en aangezien zelfgebakken bollen het lekkerst zijn, zien we graag jouw bestelling tegemoet!
Bestellen kan vanaf zaterdag 28 november via de website of door het bestelformulier in te leveren (meer info volgt).

« Older Entries